В Україні пенсіонери, які раніше працювали в силових структурах, тепер можуть бути мобілізовані. Це стосується колишніх працівників Міністерства оборони, поліції, СБУ та інших служб. Навіть якщо вони вже на пенсії, їм обов’язково потрібно стати на військовий облік, і вони можуть бути покликані до служби в армії, як і всі інші громадяни.

Мобілізація пенсіонерів, фото: Today.ua
Мобілізація пенсіонерів, фото: Today.ua

Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін пояснив, що нові правила стосуються не тільки тих, хто ще служить в армії, але й тих, хто вже пішов на пенсію після служби.

Тепер пенсіонери силових структур також повинні бути на військовому обліку. Це роблять для того, щоб посилити оборону країни в умовах війни. Крім того, до 16 липня 2024 року всі військовозобов’язані, включаючи пенсіонерів, повинні були оновити свої дані.

Це можна було зробити через ТЦК, Резерв+ або ЦНАП. Важливість цього кроку полягає в тому, що оновлена і точна інформація допоможе владі оперативно реагувати на потреби армії в разі розширення мобілізації.

Популярні новини зараз
Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім
Показати ще

Військовий пенсіонер. Фото: youtube
Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Ці нові правила показують, що українська влада серйозно ставиться до захисту країни. Тепер навіть пенсіонери, які раніше працювали в силових структурах, можуть бути призвані в армію. Це дозволяє збільшити мобілізаційний резерв і краще підготуватися до оборони в умовах війни.

Нагадаємо, які категорії українців можуть навіть не оновлювати дані до ТЦК

Раніше ми писали про те, що є шанс отримати повістку і на пенсії: кого можуть мобілізувати вже скоро

Крім того, Знай.ua повідомляв, перші штрафи від ТЦК: коли українців почнуть карати за порушення мобілізації