В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Останніми днями серпня український прем'єр Денис Шмигаль звернувся до Міноборони з проханням роз'яснити керівництву ТЦК про неприпустимість деяких дій.

Відомо, що Денис Шмигаль зажадав, щоби ситуації зі зняттям водіїв з автобусів не повторювалися.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Мобілізація в Україні триває, тому співробітники військкоматів активно шукають військовозобов'язаних для вручення їм повісток. Роблять вони це у багатьох громадських місцях, зокрема й у транспорті. І це торкнулося не лише пасажирів, а й водіїв.

Популярні новини зараз
Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися Українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Нещодавно міжнародні перевізники поскаржилися на те, що співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки знімають шоферів з рейсів і насильно доставляють їх до військкоматів. Скарги водіїв не залишилися поза увагою керівництва країни.

Мобільний блокпост, скріншот: YouTube
Мобільний блокпост, скріншот: YouTube

Так, під час запитання до уряду у Верховній Раді на цю тему висловився Денис Шмигаль. Прем'єр-міністр України поцікавився, що він думає про дії співробітників ТЦК, які почали знімати з рейсів водіїв автобусів. За словами глави уряду, він доручить Міністерству оборони розібратися з подібними діями працівників військкоматів, які вважає неприпустимим.

"Коли знімають ТЦК водіїв із намиста. Також неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають. Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі ситуації не повторювалися", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, ТЦК перевірять ці документи: чи завжди потрібний ВОД.

Раніше повідомлялося, військовий оголосив голодування через нестерпні умови в психлікарні: по 200 г їжі на 10 осіб.

Також, українцям від 18 до 25 років готують нові правила мобілізації.