Українці, які вчасно не оновили військово-облікові дані, можуть бути оштрафовані на суму від 17 тисяч гривень. У Міністерстві юстиції розповіли, як швидко та безкоштовно дізнатися про наявність чи відсутність штрафу.

Якщо військовозобов'язаний громадянин отримує штраф від ТЦК, він має 15 днів на добровільну сплату. Якщо не вкластися у строки, то розмір санкції може збільшитися вдвічі, а на додачу доведеться ще й сплатити виконавчий збір, який може сягати 3 тисяч гривень.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути таких проблем, перевірити наявність чи відсутність штрафу за неоновлення даних можна за допомогою Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП).

"Особа може дізнатися чи відкриті відносно неї виконавчі провадження безпосередньо через АСВП, не відвідуючи при цьому відповідний орган державної виконавчої служби", - інформує Мін'юст.

Популярні новини зараз
Не вистачить і на пачку гречки: пенсіонерам дадуть надбавки за стаж Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом У чоловіків є два тижні, щоб уникнути блокування рахунків від ТЦК В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Пошук інформації здійснюється за кількома параметрами:

  • прізвище, ім'я, по батькові та дата народження;
  • найменування, ідентифікаційний код у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для юридичної особи – боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, штраф до 25 тисяч і конфіскацію авто: українців почали карати за порушення правил мобілізації.

Також наш портал інформував, штрафу за неоновлення даних у ТЦК можна уникнути: юрист назвав умову.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям спростили отримання відстрочки від мобілізації: які документи більше не потрібні.