Український центр оцінювання якості освіти вирішив не впроваджувати масштабне оцінювання для всіх четвертокласників у 2025 році.

Це рішення прийняли після аналізу результатів цьогорічного пілотного тестування, яке відбулося у травні в 39 школах по всій Україні.

Замість того, щоб поспішати з масштабуванням Державної підсумкової атестації, УЦОЯО планує продовжити роботу над удосконаленням моделі оцінювання. Фахівці Центру вважають, що на цьому етапі важливо зробити тестування більш точним та об'єктивним, перш ніж розпочати його на загальнонаціональному рівні.

Школярі на уроці
Школярі на уроці

Пілотне тестування з математики, української мови та читання пройшло для близько 2000 учнів четвертих класів. Зараз результати цього тестування ретельно аналізуються, щоб зрозуміти, як краще адаптувати методику оцінювання для українських реалій.

Популярні новини зараз
Мер образився на коментар жінки у Facebook і "настукав" на її чоловіка ТЦК: "Я його, виявляється, знаю..." Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Другий етап пілотування запланований на 2025 рік. Цей крок дозволить ще раз протестувати систему перед тим, як розпочати її масштабне впровадження у всіх школах країни.

Очевидно, що реформа оцінювання стане значним кроком вперед для української школи, але поспішати не варто.

Відмова від загальнонаціонального тестування у 2025 році дає час на доопрацювання моделі та уникнення помилок, які могли б вплинути на тисячі школярів.

Нагадаємо, як зібрати дитину до школи у 2024 році та не витратити всі заощадження, поради батькам першокласників

Раніше ми розповідали, що школярів 9-х класів готують до нових іспитів: що зміниться в системі оцінювання

Також вас може зацікавити: ваша дитина - ваша проблема? Батьків змушують писати відмову від претензій до шкіл у разі НП