Після закінчення війни в Україні кількість ветеранів та їхніх сімей може досягти 5-6 мільйонів людей, і бізнесу потрібно бути готовим до цього. У 2024 році кількість вакансій для ветеранів збільшилася на 82%, але ще багато потрібно зробити, щоб ветерани могли комфортно знайти роботу.

Проект "Назустріч" на платформі Work.ua допоміг оцінити готовність українських компаній приймати на роботу ветеранів, повідомляє джерело. Близько 80% компаній розуміють важливість працевлаштування ветеранів, але лише 37% готові створювати доступний і інклюзивний робочий простір.

Ярмарок вакансій facebook.com/zaniatist
Ярмарок вакансій facebook.com/zaniatist

Українські роботодавці усвідомлюють, що зі збільшенням кількості ветеранів зросте і кількість людей з інвалідністю, і це треба враховувати. Зараз лише 42% компаній вказують у вакансіях, що вони запрошують ветеранів, а стільки ж готові віддати перевагу ветеранам за рівних умов з іншими кандидатами.

Найчастіше ветеранам пропонують популярні на ринку праці вакансії, такі як менеджер з продажу, касир чи вантажник. Однак вакансій у топ-менеджменті та сфері краси для ветеранів практично немає, що говорить про стереотипи, з якими потрібно працювати.

Популярні новини зараз
Життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто проігнорує штрафи від ТЦК Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100% Не вистачить і на пачку гречки: пенсіонерам дадуть надбавки за стаж Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Ветерани ЗСУ. Фото: скриншот Telegram
Ветерани ЗСУ. Фото: скриншот Telegram

Найбільше вакансій для ветеранів пропонують у Києві, а також у Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Івано-Франківській областях. Херсон зненацька лідирує за часткою вакансій для ветеранів у порівнянні з іншими регіонами.

Львівська область також активно підтримує ініціативи щодо працевлаштування ветеранів. У цьому регіоні проводяться численні заходи, і бізнес все частіше звертає увагу на необхідність наймання ветеранів, що також пов'язане з дефіцитом робочої сили.

Нагадаємо, українцям почнуть платити за допомогу воїнам майже 18 000 грн: що за нова посада

Раніше ми писали про те, що романтика в Україні починає "вмирати": де українкам доводиться шукати кохання

Крім того, Знай.ua повідомляв, маленька зарплата, полон або ампутація: військові поділилися, як долали головні страхи