З 1 жовтня в Україні перераховують субсидії на новий опалювальний сезон 2024-2025 років. Але не всім треба подавати нові документи – для багатьох це зроблять автоматично.

Про це розповів Дмитро Табурець, заступник начальника управління пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України в Полтавській області. Якщо ви вже отримували субсидію на неопалювальний період, то перерахунок для вас зроблять автоматично. Але є категорії, яким необхідно повторно подавати документи.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Це стосується внутрішньо переміщених осіб (ВПО), тих, у кого є члени домогосподарства, що фактично не проживають за місцем реєстрації, орендарів житла за договором, а також сімей, де на початок періоду є особи, яким виповнилось 18 років.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку
Показати ще

Якщо ви не встигли подати документи раніше, це варто зробити негайно, щоб не втратити право на субсидію. Ті, хто планує отримати допомогу на опалювальний сезон, можуть подати заяву до грудня, щоб субсидію нарахували з початку сезону.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Не забудьте повідомляти про будь-які зміни, що можуть вплинути на нарахування субсидії- зміна кількості зареєстрованих членів домогосподарства, зміни в сім’ї, нові управителі або надавачі комунальних послуг. Також, якщо ви отримали дохід, що перевищує 75 700 гривень (25-кратний розмір прожиткового мінімуму), про це також потрібно повідомити. Якщо ви перебували за кордоном більше 60 днів, ці зміни теж мають бути внесені до органів соціального захисту.

Важливо уважно заповнювати всі документи при оформленні субсидії, адже неправильні дані можуть вплинути на розрахунок.

Раніше ми повідомляли, що потрібно зробити українцям, щоб через субсидію не було проблем із судом?

Українців попередили через тарифні зміни- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як в Україні отримати повну суму субсидій?