Інтеграція українських біженців у ринок праці Німеччини раніше була на низькому рівні, але тепер близько 40% з них уже знайшли роботу. За даними Міністерства праці Німеччини, станом на липень 2024 року приблизно 266 тисяч українських біженців працевлаштовані, але лише 213 тисяч мають стабільну зайнятість із соціальними відрахуваннями.

Близько 53 тисяч українців працюють на неповну зайнятість, що свідчить про виклики в інтеграції. Міністр праці Хубертус Хайль повідомив, що у вересні 2024 року 8500 українців почали працювати на первинному ринку праці, що є значним зростанням порівняно з минулим роком. Про це повідомляє Welt de.

Українські біженці, фото nashemisto
Українські біженці, фото nashemisto

Програма "Jobturbo" в Німеччині спростила вимоги для біженців, дозволивши отримувати роботу без високого рівня знання німецької мови та спростивши визнання кваліфікацій. За дев'ять місяців програми 71 тисяча українців знайшли роботу.

Однак ринок праці не завжди забезпечує стабільні місця, особливо для тих, хто не знає мови чи має обмежену кваліфікацію, змушуючи багатьох працювати на низькооплачуваних або часткових роботах.

Популярні новини зараз
"Йде циклами, закінчиться все раптово": відомий астролог визначив, коли фінал війни Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

Труднощі з визнанням кваліфікацій ускладнюють працевлаштування українських біженців, навіть тих, хто має вищу освіту та досвід. Через затримки у визнанні дипломів вони не можуть працювати за фахом.

Однак, голова Федерального агентства зайнятості Андреа Налес відзначає позитивні зміни й запевняє, що уряд працює над зменшенням бюрократичних бар'єрів.

Олаф Шольц, фото: скріншот із відео
Олаф Шольц, фото: скріншот із відео

Канцлер Олаф Шольц підтримав новий підхід до працевлаштування біженців, порівнюючи його з політикою 1960-х, коли гастарбайтери працювали в Німеччині, вивчаючи мову та інтегруючись у суспільство.

Нагадаємо, ВПО дадуть цільову допомогу: що можна буде придбати

Раніше ми писали про те, що нардеп поставив крапку у питанні демобілізації

Крім того, Знай.ua повідомляв, за бешкетування дітей - тисячі євро штрафу: що треба знати біженцям у Німеччині