Обидві компанії прагнуть покращувати свої послуги та залишатися конкурентоспроможними на ринку, що позитивно впливає на якість логістичних послуг в Україні. Сфера поштових та логістичних послуг розвивається швидкими темпами, і основними гравцями залишаються Укрпошта та Нова пошта. Тож яка з них вигідніша для ваших посилок?

"Укрпошта" відома своїми низькими тарифами. Вартість відправлення посилки до 2 кг в межах області – всього 40 грн., а по всій Україні – 45 грн. При вазі до 5 кг ціна становить 55 грн. (локально) і 60 грн. (по Україні), а для відправлень до 10 кг – 70 грн. і 75 грн. відповідно. Максимальні тарифи для великих посилок до 30 кг – 125 грн. локально і 130 грн. по Україні.

Однак, для габаритних посилок передбачено збільшення тарифу: якщо одна сторона посилки перевищує 70 см, то для відправлень до 3 кг тариф подвоюється, а для 30 кг — застосовується чотириразовий тариф.

Посилка, скріншот: YouTube
Посилка, скріншот: YouTube

Окрім цього, "Укрпошта" пропонує міжнародну доставку та послуги кур’єрської доставки, що робить її особливо привабливою для тих, хто відправляє посилки за кордон. Величезна мережа з 27 тисяч відділень, включаючи пересувні точки, забезпечує зручність навіть для мешканців віддалених населених пунктів.

Популярні новини зараз
Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

"Нова пошта" робить ставку на швидкість доставки та широкий спектр додаткових послуг. Вартість доставки стартує від 60 грн. для посилок до 2 кг (локально), і 80 грн. для відправлень по Україні. Для посилок до 10 кг ціна складає 90 грн. (локально) та 110 грн. (по Україні), а для відправлень до 30 кг – 140 грн. і 160 грн. відповідно.

Посилка, фото: Telegram
Посилка, фото: Telegram

Крім цього, компанія стягує комісію за оголошену вартість посилки, а також надає послуги післяплати з комісією 2% від суми. Основна перевага — швидкість доставки. Відправлення між великими містами можуть бути доставлені за 24 години, а між районними центрами — за 48 годин.

Для тих, хто потребує максимальної швидкості та зручності, "Нова пошта" стає найкращим вибором завдяки 26 500 відділень і поштоматів, а також широким можливостям для міжнародної доставки.

Якщо ваша головна мета — економія, то "Укрпошта" з її доступними тарифами стане ідеальним вибором. Це особливо актуально для відправлень невеликих і середніх посилок, де кожна гривня має значення. До того ж, її широка мережа покриває більшість населених пунктів, що забезпечує доступність послуг для всіх українців.

Однак, якщо для вас важлива швидкість і можливість відстеження посилок у режимі реального часу, то "Нова пошта" стане незамінним варіантом. Швидка доставка навіть між маленькими містами робить її лідером у цьому сегменті.

Нагадаємо, "Укрпошта" залишила ціни на свої тарифи у спокої: нові послуги на підході

Раніше ми розповідали, що "Нова пошта" оновила тарифи: скільки коштуватиме доставка

Також, "Нова пошта" запустила нові послуги: кур'єр буде під дверима одним кліком