Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на рибу.

Зокрема, йдеться саме про оселедець, скумбрію та короп. З приходом жовтня стало зрозуміло, що знизилися ціни на найпопулярніші види риби. Зокрема, зафіксовано зниження вартості і річкової та морської риби.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Заморожена риба. Фото: скрін Youtube
Заморожена риба. Фото: скрін Youtube

Вартість коропа

Ціни на коропа демонструють помітне зниження. Середня вартість живого коропа наразі становить 154 грн. за кілограм, що на 14% нижче за вересневий рівень у 179,13 грн. Потрошений короп також подешевшав – з 229 грн. до 214 грн. за кілограм, знизившись на 6,5%.

Популярні новини зараз
Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" Перші заморозки вже на порозі: в Україну йде похолодання Окрім комісій і відсотків: "Ощадбанк" попередив про нові правила списання коштів Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість
Показати ще

Ціни на коропа, скріншот: Minfin
Ціни на коропа, скріншот: Minfin

Вартість оселедця

Що стосується оселедця слабосолона, його ціна незначно зросла. Поточна середня ціна 171 грн. за кілограм лише на 0,9% перевищує вересневий показник у 169,48 грн.

Ціни на оселедці, скріншот: Minfin
Ціни на оселедці, скріншот: Minfin

Вартість скумбрії

Цікава ситуація склалася зі свіжою морозивом скумбрії. Її середня ціна наразі становить 164 грн. за кілограм, що на 7,5% нижче за вересневий рівень у 177,29 грн.

Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin
Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin

Варто відзначити різницю у цінах між торговими мережами. Наприклад, живий короп у Auchan (139 грн./кг) помітно дешевше, ніж у Megamarket (169 грн./кг). Аналогічна ситуація з іншими видами риби, де Novus часто пропонує більш вигідні ціни в порівнянні з конкурентами.

Нагадаємо, осінь "накриває" і м'ясо: свіжі цифри про зростання цін на курку, яловичину та свинину.

Раніше повідомлялося, молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко та масло, щоб не розорити гаманець.

Також, яблучний пиріг за ціною золота: улюблений фрукт українців побив семирічний рекорд і продовжує дорожчати.