Популярна українська письменниця Ірена Карпа, яка зараз проживає в Парижі разом з двома своїми дочками і чоловіком-французом, з гумором описала долю українок за кордоном.

Читайте Знай в Google News!

Ірена Карпа на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук розповіла "Iсторію про Лакшері і Лухурі", продемонструвавши таким чином, хто живе по-справжньому, а хто лише намагається здаватися кимось.

"Про лакшері і лухурі. Жили - були собі дві сестри. Одна - красуня і розумниця, звали її Лакшері. А інший щось пішло не так. І начебто все робила, як сестра, але виходило через жопу. Звали її Лухурі. Піде випадково Лакшері за водою, а принесе додому повні відра шампанського брют натюр. Лухурі немов ті ж відра взяла, ще й для краси стразами відра покрила, а вдома рраз - якась бурда солодка з бульками в них, і "радянське" пише на дні", - написала вона.

Ірена Карпа, фото: Інстаграм
Ірена Карпа, фото: Інстаграм

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Карпа з гумором пояснює, що не варто завдавати собі гору клопоту і незручностей тільки для того, щоб здаватися успішніше, красивіше, багатше тощо.

"Лакшері любила м'який Кашемір, в якому тепло і він не кусається. Лухурі ж одягалася в тісні мережива і синтетичну парчу: але замість здаватися худіше в сукні менше на два розміри, задихалася і проклинала моду і красу. Лакшері носила зручні балетки і виглядала витонченою. Лухурі, намагаючись її переплюнути, колупала в незручних лабутенах на 17-сантиметровій шпильці. Летить ходи, як у моделей, чомусь не виходило. Лакшері почала здогадуватися, що десь нас всіх наебують. Лакшері любила природу і все, що з нею пов'язано. Тишу, чисту воду, приготовлену на вогні і з'їдений під зірками вечерю. Лухурі любила все, що давало їй можливість насолодитися соціальною нерівністю: їздити на золотому Порше по бідних районах, фотографуватися в дорогих ресторанах, афішувати кількість сумочок Луї-Вьютон і Шанель", - продовжила письменниця.

Письменниця дає зрозуміти, що єдина справжня розкіш - це час і те задоволення, яке ти від нього отримуєш. Однак ці дві "сестри" насправді живуть в кожній з нас: "Вони бувають смішні, а бувають причиною походу до психолога. Конфлікти між ними іноді провокують неврози або просто поганий настрій. А іноді і привід з себе поржати."

"Тому що ось я вся така розумна вчора, жриця культу істинної лакшері, наївшись устриць по 5 євро за дюжину привезли від виробника з Нормандії, це тобі не 18 за шість штук в Парижі!) погнала чоловіка за... копченою скумбрією. Ну тому що смак дитинства, з пюрешкой шоб. А тоді, попиваючи своє шампанське брют натюр, випила за здоров'я Лухурі. Це вона мене змушує не викидати з шафи з десяток давно замалих мереживних трусів-ну тому що красиво жеж, шкода! Ану говорите, коли до вас востаннє приходила?", - зізналася вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відома письменниця розповіла, як круто змінити життя в 30 або 40 років: "Бог любить поржати"

Як повідомляв "Знай.ua", Карпа викрила шахраїв в Instagram: крадуть сторінки і видають себе за вас, будьте обережні. Письменниця розповіла, як потрапила на гачок аферистів

Також "Знай.ua" писав, що Карпа пояснила, наскільки важливим є знання мови для заробітчан: без неї - як фанера над Парижем