Відома шведська екоактівістка Грета Тунберг розповідає всім про те, що потрібно рятувати планету. Але якщо порахувати вуглецевий слід, який вона залишила на Землі, у мешканця звичайної країни, що розвивається, волосся стане дибки.

Про це заявив економіст Олексій Кущ в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24».

Експерт зазначає, що через свої стандарти життя Тунберг залишає величезний вуглецевий слід. Наприклад, у неї є 18-метрова яхта, а проживає вона у будинку в Норвегії.

«Якщо порівняти з дівчинкою-бушменом десь в Африці, яка ходить в одній пов'язці на стегнах, – вуглецевий слід між ними в десятки, а може бути і в сотні разів відрізняється. Європа намагається вирішити екологічні проблеми не шляхом зниження стандартів життя Грети Тунберг до стандартів життя дівчинки-бушмена. Вони хочуть вирішити екологічні проблеми, не давши дівчинці-бушмену жити так само, як живе Грета Тунберг. А для цього потрібно накинути екологічний зашморг на країни, що розвиваються, не дати їм розвиватися за допомогою так званого екологічного податку», - заявив Кущ.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За його словами, українці залишають набагато менший вуглецевий слід, ніж мешканці Європи через відмінності стандартів життя.

«Наприклад, мешканець Індії залишає вуглецевий слід в 20 разів менше, ніж мешканець Європи. Українці також залишають значно менший вуглецевий слід через відмінності стандартів життя. Але податок введуть саме проти таких країн, як Україна. Обкладатимуться наш метал і продукція, в якій знайдуть вуглецевий слід», - розповів він.

Нагадаємо, Грета Тунберг дала прогноз до 2050 року.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Грета Тунберг помстилася Трампу.