Економіст Олексій Кущ в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про екологічні цілі Європи та спрогнозував, як вони вплинуть на Україну.

«Вони зараз заговорили про екологію, вони захищають свій внутрішній ринок. До речі, кажуть, що цей податок (екологічний податок, - ред.) дозволить європейцям знову активувати свої металургійні потужності, які вони зараз заморозили, бо їм невигідно було виробляти через дешевий український метал. А тепер з цим податком їм стане вигідно виробляти свій метал», - розповів експерт.

За словами Куща, Європа хоче відмовитися від вирощування технічних культур – соняшнику, кукурудзи, ріпаку, сої – через гербіцидіи. Тому що деякі види гербіцидів викликають онкологічні захворювання і заборонені в Європі. Також вони знищують комах.

«Вони хочуть, щоб Україна фактично заглушила свою металургію, свою промисловість, і перетворилася в аграрну країну в плані вирощування технічних культур, які вирощуються за допомогою гербіцидів.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вони хочуть, щоб Україна перетворилася на велике кукурудзяне поле. Тому вони хочуть поступово знищити нашу промисловість. Щоб перестали диміти наші заводи, перестала працювати наша промисловість. Енергетика щоб стала «зеленою» – або сонячні станції, або вітрові. Щоб наша теплова генерація перестала працювати, закрилися наші вугільні шахти, а в перспективі і атомні електростанції», - зазначив економіст.

Він вважає, що такі екологічні цілі Європи – це пастка для України, але у нашої влади немає державної позиції, щоб від цього всього відмовитися.

«Зрозуміло, що європейці не переживають, що якщо ми перейдемо на поновлювані джерела електроенергії – тариф на неї буде раз в 5-6 вище для населення, ніж зараз. Зараз всіх перевели на 1,69 грн, а буде 7-8 грн.

Відповідно, кукурудзяне поле не прогодує 40-мільйонну країну. Але для європейців у цьому немає проблем, тому що вони використовують імпорт нашої робочої сили для поповнення своєї демографічної ями, в якій вони знаходяться.

Ось така ось пастка. Я боюся, що наша влада в неї зайде, і вона вже в неї заходить. Тому що щоб відмовитися від цього, потрібно володіти суб'єктністю і якоюсь державною позицією, якої у наших представників влади зараз немає», - резюмує Кущ.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Грета Тунберг дала прогноз до 2050 року.

Нагадаємо, американська торгпалата закликає Зеленського взяти під контроль виплату боргів «зеленим» інвесторам.