Перший місяць літа почався досить контрастно, оскільки були і зливи, і похолодання, і спека. Якими будуть липень та серпень, йдеться у прогнозі синоптиків.

Так, синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначає, що в липні температура повітря буде на 1-1,5 градуса вищою за норму, а в серпні - на 2 градуси. Вона зазначила, що це загальний прогноз на всій території країни, а в окремих регіонах температурний режим може відрізнятися.

Літня погода. Фото: Youtube
Літня погода. Фото: Youtube

Прогнозується, що другий місяць літа буде теплішим, ніж перший. Однак, якщо порівнювати з 2022 роком, то цього року липень обіцяє бути не таким спекотним. Синоптики зазначають, що липень подарує суху та переважну сонячну погоду, а кількість опадів буде незначною. Очікується, що температура повітря буде у межах 16-28 градусів тепла.

Прогноз погоди на липень. Фото: скрін wisemeteo
Прогноз погоди на липень. Фото: скрін wisemeteo

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У той же час, за даними сайту Wisemeteo, у липні очікується кілька днів сильної спеки, коли стовпчики термометрів піднімуться до 35 градусів вище за нуль.

За даними Sinoptik, серпень буде теплим і сухим. Температура коливатиметься від 12 до 29 градусів вище за нуль, а дощ очікується лише в один день наприкінці місяця.

Тепла погода. Фото: Youtube
Тепла погода. Фото: Youtube

Wisemeteo прогнозує, що в середині серпня стовпчики термометрів злетять до рекордної, як для цього літа, позначки – 37 градусів спеки. Втім, вже ближче до кінця серпня температура повітря знизиться до 21 градуса, а потім і зовсім до 18 градусів вище за нуль.

Прогноз погоди на серпень. Фото: скрін wisemeteo
Прогноз погоди на серпень. Фото: скрін wisemeteo

Синоптики наголошують, що цей прогноз є лише приблизним. Точніше спрогнозувати погоду можна лише найближчими днями до дати.

Раніше портал Знай повідомляв, як охолодити кімнату без кондиціонера: три простих лайфхаки, які врятують від спеки.

Також наш портал інформував, на українців чекають хвилі екстремальної спеки: синоптик склав прогноз погоди на літо-2023.

Крім того, ми писали, якщо набридли дезодоранти та мокрі сліди на одязі: правила, які допоможуть менше потіти влітку.