Заступник командира вирішив "посприяти" дружині загиблого нацгвардійця, та так, щоб і самому нажитися на смерті товариша.

Він запросив у вдови хабар розміром 150 тисяч грн, та обіцяв, що їй виплатять одноразову компенсацію в 15 млн грн через втрату чоловіка під час війни. Про це повідомляє ДБР.

Хабар 150 тисяч. Фото: Telegram
Хабар 150 тисяч. Фото: Telegram

У березні 2022 року заступник командира одної із військових частин заявив дружині загиблого бійця, що вона та її діти зможуть отримати компенсацію від держави у розмірі 15 мільйонів гривень, і щоб отримати кошти, слід йому заплатити "відсоток".

Він отримав від дружини загиблого 150 тисяч гривень, після чого заступника командира військової частини затримали.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

У Офісі генерального прокурора заявляють, що кошти, нібито призначалися для того, аби вплинути на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку щодо визнання загибелі штаб-сержанта в період проходження служби при виконанні службових обов'язків.

Хабар 150 тисяч. Фото: Telegram
Хабар 150 тисяч. Фото: Telegram

"Це стало б законною підставою для отримання родиною загиблого одноразової грошової допомоги, передбаченої законодавством", - повідомили в Офісі генерального прокурора

Хабарнику загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, ми писали, що сильний наступ ЗСУ може принести перемогу вже восени, тарологиня назвала місяць: "Це хороша новина, сюрприз".

Як повідомляв "Знай.ua" усунення Залужного: військовий просить СБУ зайнятися заявами експерта Жданова.

Також "Знай.ua" інформував, воїни ЗСУ ліквідували п'ятиразового чемпіона РФ, який вирішив повоювати в Україні.