Після гучного скандалу в одному з потягів "Львів-Київ", коли до однієї з пасажирок вагону почав агресивно залицятися невідомий чоловік, керівництво Укрзалізниці вирішило посили безпеку залізничних подорожей.

Пасажири. Фото Укрзалізниці
Пасажири. Фото Укрзалізниці

Так, компанія планує повернути воєнізовану охорону у потяги, щоб зменшити кількість конфліктних ситуацій.

Про це розповів керівник пасажирського напрямку АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський в ефірі "Сніданок з 1+1" у четвер, 22 червня.

"Додатково ми оголосимо про повернення патрулювання воєнізованої охорони. Також там були довгі дебати, чи має поліція поліція охороняти, чи це є громадський простір. На жаль, сьогодні безкоштовно цього робити не хоче. Ми своїми силами будемо повертати патрулювання. І це буде ще одним дієвим напрямком безпеки не тільки для жінок, а й для усіх пасажирів", - сказав Перцовський.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Пасажири. Фото Укрзалізниці
Пасажири. Фото Укрзалізниці

Він розповів що спочатку таку охорону залучать на більш проблемні напрямки.

Основною метою такого нововведення є безпека пасажирів.

"Ми це будемо динамічно аналізувати. Там, де є проблемні напрямки, починаємо із них. Далі дивимося статистику ділянок у потягах, які є проблемними. Тут наша воєнізована охорона може дієвими засобами працювати із порушниками. Мета - безпека пасажирів як на залізниці, так у потягах, особливо зараз, під час військового стану - це дуже важливо", - підкреслив він.