Простий помічник народного депутата Данила Гетманцева Євген Сокур несподівано злетів кар'єрними сходами прямо до заступника голови Державної податкової служби. Чому він отримав цю посаду і чим займається у податковій, з'ясовували Гроші.

Журналісти звернули увагу, що на офіційному сайті податкової немає ні біографії, ні іншої інформації про Євгена Сокуру. Він прийшов у податкову у 29 років і одразу обійняв керівну посаду, при тому, що до цього не пропрацював там жодного дня.

Євген Сокур. Фото: скрін youtube
Євген Сокур. Фото: скрін youtube

"Відповідає за блокування накладних по всій країні Євген Сокур. Виконувач обов'язків заступника голови Державної податкової служби. Офіційно курує ще й акцизні збори, штрафи бізнесу - тобто всі найскандальніші сфери", - йдеться у розслідуванні.

До роботи у податковій Сокур був офіційним помічником голови профільного комітету Ради та куратора усієї податкової політики Гетманцева.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Данило Гетманцев. Фото: Youtube
Данило Гетманцев. Фото: Youtube

"Виявляється – щоб розпоряджатися державними трильйонами податків під час війни виявилося достатнім просто бути... помічником нардепа Гетманцева", - наголошують журналісти.

За інформацією розслідувачів, Євген Сокур минулого року отримав податкову амністію на 2,5 мільйона гривень. Раніше він приховав їх від податкової, а потім зізнався, заплатив менше та уникнув відповідальності.

Євген Сокур. Фото: скрін youtube
Євген Сокур. Фото: скрін youtube

Крім того, відомо, що Сокур проходив відбір на посаду голови департаменту економічного аналізу, але обійшла його Марина Баряхтар. Втім, уже за три дні вона відмовилася від посади і переможців оголошують Сокура, який навіть не має потрібного досвіду. Через два тижні він одержує посаду заступника голови Державної податкової служби.

Журналісти наголошують, що, судячи з усієї цієї інформації, Сокура проштовхує Гетманцев, щоб той "прикривав" масштабну схему обдирання бізнесу через блокування накладних.

Раніше портал Знай повідомляв, мати скандального судді Вовка захопила громадський пляж в Одесі для будівництва готель.

Також наш портал інформував, ремонт за 3 млн грн та підрядники з "кримінальним душком": скандал із укриттями у Києві не вщухає.

Крім того, ми писали, спійманий на хабарі суддя Всеволод Князєв орендував квартиру за тисячу гривень на місяць у центрі Києва.