Під час воєнного стану в Україні мобілізації підлягають чоловіки призовного віку віком від 18 до 60 років. Під час служби на контракті у ЗСУ вони можуть розраховувати на грошову допомогу.

У Міноборони розповіли, як отримати виплати, якщо військовозобов'язаний підписує контракт із ЗСУ. Там зазначили, що грошова допомога видається в руки лише один раз, а її розмір залежить від посади.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Так, 21 472 гривень отримують особи рядового складу, 24 156 гривень – особи сержантського та старшинського складу, а 26 840 гривень – особи офіцерського складу.

На допомогу можуть розраховувати військові, які:

  • приймаються посади рядового складу терміном три роки;
  • приймаються на посади сержантського та старшинського складу на три роки та більше;
  • приймаються на посади офіцерського складу на рік та більше;
  • приймаються на посади сержантського, старшинського та офіцерського складу на п'ять років і більше після закінчення вишу.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Для отримання виплат достатньо написати рапорт на ім'я командира. Однак є військовозобов'язані, яким не видають грошової допомоги. Йдеться про осіб рядового складу, які під час служби за контрактом уклали іншу посаду сержантського та старшинського складу.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Також до цієї категорії належать особи сержантського та старшинського складу, які під час дії контракту прийняті на службу за контрактом осіб офіцерського складу. І останні – особи офіцерського складу, які під час проходження кадрової служби підпишуть контракт.

Нагадаємо, мобілізація в Україні: роботодавець має право вручати повістки, але є нюанс