Під час воєнного стану в Україні мобілізації підлягають чоловіки призовного віку віком від 18 до 60 років. Під час служби на контракті у ЗСУ вони можуть розраховувати на грошову допомогу.

У Міноборони розповіли, як отримати виплати, якщо військовозобов'язаний підписує контракт із ЗСУ. Там зазначили, що грошова допомога видається в руки лише один раз, а її розмір залежить від посади.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Так, 21 472 гривень отримують особи рядового складу, 24 156 гривень – особи сержантського та старшинського складу, а 26 840 гривень – особи офіцерського складу.

На допомогу можуть розраховувати військові, які:

  • приймаються посади рядового складу терміном три роки;
  • приймаються на посади сержантського та старшинського складу на три роки та більше;
  • приймаються на посади офіцерського складу на рік та більше;
  • приймаються на посади сержантського, старшинського та офіцерського складу на п'ять років і більше після закінчення вишу.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Для отримання виплат достатньо написати рапорт на ім'я командира. Однак є військовозобов'язані, яким не видають грошової допомоги. Йдеться про осіб рядового складу, які під час служби за контрактом уклали іншу посаду сержантського та старшинського складу.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Також до цієї категорії належать особи сержантського та старшинського складу, які під час дії контракту прийняті на службу за контрактом осіб офіцерського складу. І останні – особи офіцерського складу, які під час проходження кадрової служби підпишуть контракт.

Нагадаємо, мобілізація в Україні: роботодавець має право вручати повістки, але є нюанс