Жахливий випадок стався в Ужгороді, 25 червня. Старший офіцер місцевого ТЦК жорстко побив журналістку Тетяну Новак на очах її чоловіка-військовослужбовця.

Про це розповіла сама постраждала журналістка Тетяна Новак. Так, за її словами, п'яний офіцер Закарпатського обласного військкомату Костянтин Варі причепився до парочки в одному із магазинів. Він почав розпитувати її чоловіка про службу та був налаштований агресивно.

"На касі до нас причепився п'яний мужик в цивільному одязі. Його перші слова були до мого чоловіка: "Ти воював чи з….ся (втік)?". Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах допитуватись: "А де? А як? А нащо поїхав на нуль? А чому зараз не там?". Мій чоловік спокійно зазначив, що служить в 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, після оборони Соледару визнаний обмежено придатним. Це чомусь розлютило співрозмовника ще більше", - розповіла Новак.

Історія Новак, скріншот
Історія Новак, скріншот

Пара не хотіла конфліктувати, тож покинула магазин і вирішила викликати поліцію. Проте офіцер на вулиці кинувся на чоловіка з кулаками, а згодом напав на Тетяну.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Підбіг до мене (я стояла на пару метрів позаду від чоловіка) і вдарив мене в щелепу. Так, жінку. Так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і завдав ще одного удару кулаком в ліве скроню. Все було швидко і несподівано, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік", - написала вона.

Постраждала Новак, фото
Постраждала Новак, фото

Місцеві жителі стверджують, що офіцер раніше нападав на людей, у тому числі на жінок, але всі мовчали про це. Після пригоди на місце прибула поліція, швидка та ВСП. Наступного дня Новак запропонували вирішити все "мирно", запросили до ТЦК. Вона відмовилася.

"Варі Костянтина знайшли у його власній квартирі, затримали, "задули" на алкоголь, результат: 2.04 проміле. Швидка констатувала у мене забій щелепи", - додає вона.

У поліцейському відділенні слідчий запросив до кабінету тільки після "завзятих прохань", після чого дав направлення на судмедекспертизу.

"Впродовж тижня дізнавач не відповів конкретно на жодні мої питання стосовно справи. Я не знаю, чи вилучили з магазина камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавчиня), чи був долучений протокол затримання з доказами, що Варі був в стані алкогольного сп'яніння", - розповіла жінка.

Результати тесту офіцера ТЦК
Результати тесту офіцера ТЦК

Нагадаємо, "Я тобі зараз ногу зламаю": на Хмельниччині військкоми з погрозами увірвалися до будинку місцевого жителя