Через активні контрнаступальні дії на фронті, в Україні значно почастішали випадки коли чоловіків забирають до військкоматів прямо з вулиці. Їх швидко навчають та відправляють на поле бою.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко розповів, що наразі військкомати не мають можливості відмовитись від практики так званих "облав" – коли чоловікам вручають повістки на вулиці і одразу везуть їх військкоматів.

Про це він розповів для Leopolis.news.

Популярні новини зараз
Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Військовий розповідає, що така необхідність виникає через те, що за власним бажанням приходять до військкоматів лише 20% від плану, який поставлений ТЦК.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Він нагадав про те, що прихід до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не є автоматичною відправкою до армії та пояснив, чому необхідні розшуки:

"Якщо не буде цих розшуків, доправлення для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою. Прихід до ТЦК – це не автоматична відправка до війська. Потрібно розуміти, що це ціла низка процедур, а також медичний огляд. І ті, хто мають законні підстави, по стану здоров’я або інших причин не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії", - зазначив Тіщенко.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Він розповідає, що трапляються випадки коли вручають повістку на вулиці чоловікові, він з'являється до військкомату, та має на руках документи про інвалідність та наявність трьох дітей. Такі особи мають повне право на відстрочку.

Також Олександр Тіщенко прокоментував мобілізацію штатних працівників підприємств.

Мобілізація, фото: Unian
Мобілізація, фото: Unian

"Побутують думки, що вони зупиняться, якщо мобілізують штатних працівників. Потрібно зрозуміти, якщо наших військових не буде достатньо для оборони, то завтра на ці підприємства, прийдуть господарями буряти та кадирівці. Чи буде цим працівникам тоді важлива доля їх підприємств? Наш пріоритет – це забезпечення обороноздатності держави та народу України", - резюмував він.

Нагадаємо, а тато вдома? Адвокат розповів, чи законно вручати повістки через родичів

Як повідомляв "Знай.uа", наказ - не підстава: хто та які авто можуть забрати на потреби армії в Україні

Знай.ua писав, список розширено: хто може отримати повістку вже влітку