Після того як у мережі з'явилось відео, де представники військкомату Хмельницької області, увірвалися прямо до будинку місцевого жителя, юрист розповів, чи мають вони взагалі право вчиняти такі дії.

Про це в коментарі для ТСН.ua розповів адвокат Ростислав Кравець.

Фахівець розповідає, що дії військкомів суперечать законодавству, адже перетинати поріг чужого будинку вони мають право лише якщо мають на руках рішення суду.

"Закон про це говорить, що заходити в будинок представники ТЦК не мали права. Фактично вони порушили закон. Заходити в приміщення вони повинні тільки за рішенням суду. Їх дії можна розцінювати як незаконне проникнення в житло", - розповідає адвокат.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Він пояснює, що вони також мають право зайти до помешкання без дозволу суду лише в тому випадку, якщо отримали виклик про загрозу життю.

"Але це стосується правоохоронців, а не представників військкомату. Тобто має місце перевищення влади і службових повноважень. Власник житла може звернутися до правоохоронних органів із заявою", — уточнив Кравець.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Речниця поліції Хмельницької області Інна Глега уточнила, що правоохоронці бачили вищезазначене відео та наразі проводять службову перевірку, щодо воєнкомів які увірвалися до чужого житла.

Нагадаємо, чоловіки зможуть отримати відстрочку лише за однієї умови: пояснює адвокат

Як повідомляв "Знай.ua", "Я тобі зараз ногу зламаю": на Хмельниччині воєнкоми з погрозами вдерлися до оселі місцевого мешканця

Також Знай.ua писав, які документи дають підстави для відстрочки від армії: важливо знати перелік