Під час мобілізації прогриміло чимало скандалів за участю ТЦК та військовозобов'язаних, зокрема, більшість із них були в Одесі. Нещодавно там працівники військкомату знову вжили жорстких заходів щодо чоловіка.

Працівники Одеського ТЦК застосували фізичну щодо громадянина призовного віку. Свавілля, що відбувалося, знімала на камеру дівчина з машини, а відео масово розлетіли по місцевих Telegram-каналах. На кадрах видно, як військкоми при зброї скручують чоловіка, зав'язуючи йому руки кабельною стяжкою.

Працівники ТЦК пов'язали чоловіка, скріншот
Працівники ТЦК пов'язали чоловіка, скріншот

Ймовірно, чоловік був водієм легкового автомобіля, тому що зйомка починається з моменту, коли він намагається говорити по телефону, повернувшись обличчям до дверей водія. Його намагалися пов'язати одразу 4 людини у формі, при цьому він чинив якийсь опір, але на конфлікт не йшов.

За кадром чути жіночі голоси, одна зі свідків навіть плакала, а друга її заспокоювала, звертаючись до неї "мама". Вона просила її не виходити з машини, бо боялася дій військкомів.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Журналісти дізналися, що чоловіка затримали на КПП. За інформацією, на відео зафіксовано не військківців, а прикордонників. У звіті йдеться, що чоловік відмовився надавати документи на перевірку, чинив опір, зробив спробу наїзду на одного з прикордонників і перекрив рух – момент затримання потрапив на відео.

Через 4 години після події чоловік спробував знову перетнути кордон на тому ж КПП, був повторно затриманий та отримав повістку.

Нагадаємо, одеські військові накинулися на дівчину, яка знімала їхню роботу: відібрали телефон і поїхали