Українські захисники ризикують втратити свої виплати, якщо вчинять злочини та порушення. До них відносяться кримінальні, військові, цивільні та адміністративні.

Докладніше про це розповіли фахівці з Юридичної сотні. Так, військовослужбовцям анулюють щомісячні премії, а також зменшують надбавки за особливості проходження служби за той період, коли було скоєно порушення.

Виплати військовим, скріншот: YouTube
Виплати військовим, скріншот: YouTube

Наприклад, боєць втратить гроші при самовільному виході з військової частини або місця служби за той місяць, коли він це зробив і за весь час дезертирства, включаючи місяць повернення, оголошеного наказом командира.

Також це стосується випадків, коли військових усувають від виконання службових обов'язків, повноважень чи посади. Виплати скасовуються з дня усунення до того, як його завершать.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

За які ще порушення військовому анулюють виплати:

  • у разі відмови від виконання бойового наказу (розпорядження) - за місяць, у якому вчинено таке порушення, оголошене наказом командира (начальника);
  • через вживання алкоголю, наркотиків чи інших психотропів біля військової частини як у службове, і позаслужбове час, алкогольне (наркотичне) сп'яніння на службі — протягом місяця, у якому скоєно таке порушення, оголошене наказом командира (начальника);
  • за інші дії (бездіяльність), за які судом прийнято рішення про притягнення до відповідальності за скоєння кримінального, військового адміністративного правопорушення або адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, – за місяць, у якому така ухвала (вирок) надійшла до військової частини;
  • у разі добровільного здавання в полон - з дня з'ясування в установленому законодавством порядку обставин добровільного здавання військовослужбовця в полон, оголошеного наказом командира (начальника).

Крім того, гроші припинять виплачувати, якщо людина завдала навмисно тілесних ушкоджень або іншої шкоди своєму здоров'ю або вчинила самогубство, крім випадків доведення до самогубства, встановленого судом.

Нагадаємо, мобілізація 2023: з якими захворюваннями визнають непридатним до військової служби