Повномасштабна війна, військовий стан та загальна мобілізація в Україні тривають уже майже півтора роки, понад 500 днів... від початку, 24 лютого 2022 року.

Чоловіки, як і раніше, можуть отримати повістку будь-де — на вулиці, на пляжі, вдома. Однак є деякі категорії громадян, які або незаконно тікають із країни, або законно, але безповоротно (як волонтери), або не тікають, але мають "броню", відстрочку.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Зараз, якщо посилатися на нове рішення Кабінету міністрів України, кількість членів останньої категорії (броньованих) має стати більшою. До постанови, яка регулює питання бронювання військовозобов'язаних, було внесено деякі зміни. Зокрема, можна сказати про розширення переліку сфер, які можуть бути "врятовані" від мобілізації.

Тепер, щоб визначити підприємство критично важливим, у податковому критерії враховується ЄСВ (сума єдиного соціального внеску), вона становить понад 1,5 млн. євро протягом звітного року. Крім того, критично важливими вважаються підприємства ветеринарної медицини та пробірного контролю — якщо вони відповідають лише двом (замість трьох) критеріям.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Щоб підприємство мало можливість бронювати співробітників, воно має стати критично важливим, тобто відповідати трьом чи більше критеріям із семи. Але деяким із них достатньо і двох відповідностей.

Нагадаємо, "шукаю дружину для виїзду за кордон": як ухилисти біжать з України

Як повідомляв "Знай.uа", в університетах побільшає бюджетних місць на затребувані спеціальності

Знай.ua писав, важливі зміни для військовозобов'язаних: все вирішиться протягом 10 днів