На пункті пропуску "Смільниця" працівник митниці не хотів пропускати гуманітарну машину, яку волонтери планували доставити бійцям.

Про це повідомила підприємницька платформа "Дій" у Facebook. Волонтер Владислав Орлов, який провозив авто, у коментарі LMN заявив, що офіційне оформлення на вантаж було, а також на інші речі для військових - ковдри, їжу.

Польський кордон волонтери проїхали без запитань і швидко, а на українській виникли складнощі, зокрема, їх забезпечив митник Остап Козак. Він хотів про щось домовитися з волонтерами, а також погрожував перевіркою та затримкою авто. Ймовірно, хотів отримати хабаря.

Скандал на митниці, скріншот
Скандал на митниці, скріншот

Орлов шукав керівників митниці, але їх не було на місці. Більше того, волонтер стверджує, що митник був п'яний, а його документи на гуманітарку та паспорт просто зникли.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

В результаті на місце прибула поліція, але Козак відмовився надавати документи і пішов, а також не пройшов перевірку на алкоголь, оскільки цим мають займатися працівники внутрішньої безпеки митниці, до яких навіть не можна додзвонитися.

Митник Козак згодом розповів, чому затримав авто. За його словами, в документах волонтерів було багато помилок – неправильне ім'я керівника митниці та код ЄДРПОУ. Потім він назвав ще одну причину, набито волонтери запізнилися з термінами доставки авто та помилися з митницею.

Вранці волонтерам таки видали документи та пропустили, а інцидент зам'яли. Керівництво ПП так і не з'явилося на роботі. У той же час, користувачі мережі впізнали "героя" і заявили, що він регулярно вимагає хабарі.

Нагадаємо, поклав у кишеню понад півмільйона, "допомагаючи" хворим: розслідувачі підозрюють депутата Колтунова у цинічній схемі