Після гучного звільнення Одеського воєнкома Євгена Борисова, який за час своєї роботи в ТЦК та СП встиг заробити собі на шикарну віллу в Іспанії та автопарк за пів мільйона доларів, Національне агентство з питань запобігання корупції почало проводити перевірки керівництва військкоматів по усій країні.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Перевірки на доброчесність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) тепер буде стосуватися не лише очільників, а й усього керівного складу та їхніх родичів.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив голова Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Ми перевірятимемо моніторинг способу життя в першу чергу всього керівного складу. Не тільки перших осіб, а й керівників відділів, секторів і управлінь. Концентруючи увагу в першу чергу на регіональні ТЦК і в другу - на районні", - розповів він.

Очільник додав, що НАЗК також перевірятиме, зокрема, наявність майна, фінансових зобов'язань, транспортних засобів всіх близьких осіб.

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Він нагадав українцям, що перелік близьких осіб чиновників наведено у законі. Це, зокрема, брати і сестри, батьки і діти, батьки дружини чи батьки чоловіка.

Раніше портал Знай повідомляв, військкоми стали мільйонерами, кожен має іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Також наш портал інформував, партнер Фірташа Юрій Борисов втік за кордон, але отримав апартаменти за 6 мільйонів доларів.

Крім того, ми писали, військком-олігарх Борисов "заробив" за час війни 188 мільйонів: винним себе не вважає