В Україні збудують філію німецького збройового концерну Rheinmetall. В результаті на території нашої країни буде ще один завод, який займатиметься виробництвом танків та іншої важкої броньованої техніки.

Гендиректор концерну Армін Паппергер зазначив, що завод з'явиться вже за 12 тижнів.

Паппергер зазначив, що в Україні має працювати відповідне оборонне підприємство, щоб не залежати від допомоги західних партнерів.

танки Leopard 2
танки Leopard 2

Вартість заводу оцінюється у 218 мільйонів доларів. Очікується, що він вироблятиме близько 400 танків на рік. Крім того, там планується будувати та ремонтувати німецькі БТР Fuchs.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Проте суспільство вже встигло обуритися тим фактом, що доки німці будують танковий завод, ми витрачаємо гроші на сирени.

Український танк, скріншот: Youtube
Український танк, скріншот: Youtube

"Для розуміння, завод Rheinmetall коштуватиме 218 мільйонів доларів. Це 8 млрд. грн. Виробництво 400 танків на рік. І це в той час, коли ми витратимо з бюджету майже 13 на нікому не потрібні сирени!", - пишуть у Telegram-каналі "Батальйон Монако".

Публікація "Батальйон Монако", скріншот: Telegram
Публікація "Батальйон Монако", скріншот: Telegram

Цими днями журналіст Юрій Романенко підказав, куди потрібно витрачати гроші під час війни. Питання стосувалося заяв актора Юрія Горбунова щодо мільйонів гривень на патріотичне кіно.

Однак Юрій Романенко заявив, що найкращий спосіб розвивати патріотизм сьогодні в Україні - це залишити максимальну кількість живих українських патріотів, які захищають Україну.

Нагадаємо, контрнаступ ЗСУ триватиме довше, ніж усі очікували: Михайло Подоляк протверезив українців і розповів правду.

Раніше повідомлялося, "Ви тупо канібали...": Романенко показав Горбунову, як за 183 млн. врятувати українців, а не знімати серіали.

Також, у Росії закликають йти воювати плакатами з технікою НАТО: пропагандисти жорстко облаштувалися з агітацією.