У далекому 2005 році посаду міністра оборони обіймав Анатолій Гриценко, коли при владі був президент Віктор Ющенко. Його ім'я пов'язане з багатьма скандалами, які стосуються озброєння країни.

Гриценко працював у Міноборони до кінця 2007 року за Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова та Віктора Януковича. Через довгі роки і особливо під час російського вторгнення, йому дорікають, що він приклав руку до розвалу української армії, будучи головою оборонного відомства.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Зокрема, Гриценка звинувачують у масовому розпродажі майна армії, яке видалося йому "надлишковим", за заниженими цінами. Коли він обіймав посаду міністра, зі складу ЗСУ вивели багато техніки та озброєнь – 698 танків, 1332 БМП, 294 ЗРК, 192 літаки та багато чого іншого.

"Ви уявляєте собі потужність нашого ППО та Повітряних сил, якби все це залишалося у складі ЗСУ, хоча б у консервації?", - поставив логічне запитання блогер, аналізуючи "успіхи" Гриценка.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Це не єдиний міністр оборони, який вплинув на розвал української армії. Окрім Гриценка, були також Шкідченко, Марчук, Єхануров, Кузьмін. За час їхнього перебування на посту ЗСУ збідніли на сотні одиниць техніки та зброї.

Водночас Гриценко балотувався ще на посаду президента та обіцяв "відбудувати" нашу армію після того, як сам привів її до розвалу.

Раніше ми писали про те, що "Зборище" ОПЗЖ у Монако збереться на розпилювання грантів: серед запрошених проросійські корупціонери та відомі українські спортсмени

Як повідомляв Знай.ua, однопартійця Тимошенко Сергія Білашова закрили: крав кошти із закупівель газу УЗ