Харківська міськрада скасувала тендери на догляд за зеленими насадженнями і посадкою однорічних квітів на 63 мільйони.

Харківська міськрада вчора оголосила дві закупівлі на загальну суму в 63 млн грн щодо догляду за зеленими насадженнями та прибиранням вулиць. І 25 липня їх скасувала. Інформацію про це розповсюдив "Харківський антикорупційний центр".

Скриншот Prozzoro
Скриншот Prozzoro

В умовах тендеру з очікуваною вартістю в 48,3 млн грн у парках і скверах планувалось поливання та викошування газонів, прибирання на них листя; догляд за чагарниками та деревами (часткове знесення, вирубування самосійних дерев та звалювання аварійних дерев); висаджування розсади квітів лобелії, віоли, однолітників у кількості 5 000 000 штук, висаджування розсади квітів бегонії, сантоліни в кількості 300 000 штук, висаджування розсади квітів багатолітників, цибулинних у кількості 16 268 000 штук, висаджування розсади килимових квітів у кількості 1 750 000 штук. Про це стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro.

Інший тендер з очікуваною вартістю 15 млн грн проводився для очищення газонів та квітників від випадкового сміття, миття та протирання лавок і урн, підмітання доріжок, а також очищення доріжок від снігу.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Скриншот Prozzoro
Скриншот Prozzoro

Нагадаємо, ми писали, що майже півтора мільйона на медалі: у Франківську вирішили нагородити воїнів, але люди сумніваються, чи не краще купити допомогу ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.ua" Київ передумав купувати годинники з рубінами на 5 млн грн: перенаправили на потреби ЗСУ.

Також "Знай.ua" інформував, про тендер на пиво для Рівенської АЕС: сотні тисяч гривень з бюджету країни.