Поки наші захисники віддають за свободу нашої країни свої життя, чиновники у пік війни продовжують їздити закордон на відпочинок. Вони мають право покидати Україну лише в рамках робочого відрядження, однак для декого тривалість таких поїздок збільшується, а країни перебування змінюються на курортні.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Після того, як заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуга Народу" Юрія Арістова у середині липня помітили у 5-зірковому готелі на Мальдівах, влада заблокувала нардепам і чиновникам виїзд за кордон.

Про це з посиланням на співрозмовника в Офісі президента повідомила "Українська правда".

курорт
курорт

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

"Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратили зв'язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі", – сказав співрозмовник.

Він повідомив про те, що таке обмеження було введено для того, "щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються".

Курорт, фото: youtube
Курорт, фото: youtube

"Зараз буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж", – повідомив співрозмовник ОП.

"Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати", – додав він.

Курорт Гоа
Курорт Гоа

Він також додав, що влада зараз працює на вдосконаленням закону про відрядження.

Прикордонники ніяк не прокоментували ситуацію, та лише заявили, що будуть дотримуватися чинного законодавства, як і завжди.

Нагадаємо, стопами Тищенка: "Слугу народу", який відповідає за нацбезпеку, помітили на Мальдівах.

Як повідомляв "Знай.ua", плював на заборони та мав спільний бізнес з рф: як "Слуга народу" Арістов взагалі потрапив у комітет нацбезпеки