Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ігор Лічевецький, який своїм рішенням схвалив силовий розгін учасників Майдану, пішов у відставку лише у липні 2023 року. Теперь до кінця життя, він буде перебувати на державному утриманні, та щомісячно отримувати пенсію приблизно 100 тисяч гривень.

суд,фото: google
суд,фото: google

Про це інформує "Слідство.Інфо".

Журналісти видання дослідили біографію та професійну діяльність Лічевецького і з’ясували, що він має 19-річний стаж роботи в суді, що дає йому право розраховувати на довічне грошове утримання від держави.

За словами члена Вищої ради правосуддя Романа Маселка, розмір довічного утримання деяких суддів може сягати 200 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Суд, фото: скріншот з відео
Суд, фото: скріншот з відео

Скандальний суддя Лічевецький починав свою кар’єру в Черкасах, а у 2010 році переїхав до столиці і продовжив роботу в Київському апеляційному адміністративному суді.

Журналісти "Слідство.Інфо" розповіли, що у 2014 році під час Революції Гідності, колегія суддів, у якій був Лічевецький, розглядала апеляційну скаргу на постанову ОАСКу про заборону мирних протестів на Майдані.

Суд. Фото: скрін youtube
Суд. Фото: скрін youtube

Одна учасниця комісії — суддя Олександра Мацедонська — розгледіла в ньому суттєві порушення та відмовилась його підтримувати, в той час як "Лічевецький разом з іншим суддею Володимиром Мельничуком фактично легалізували незаконну постанову ОАСКу".

Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда

Після того, як Тимчасова спеціальна комісія (ТСК) з перевірки суддів, знайшла порушення у постанові ОАСКу, Лічевецького та інших суддів, які схавлили цю поостанову мали звільнити, однак судді успішно оскаржили рішення ТСК.

Після цього Лічевецький спокійно продовжив працювати та потрапив до Шостого апеляційного адміністративного суду, та пішов у відставку аж в липні 2023 року.

"Фактично, Лічевецький мав чудову можливість скасувати постанову ОАСКу, яка стала формальною причиною для силового розгону протестувальників на Майдані. Але Лічевецький своє рішення зробив й постанову ОАСКу залишили в силі", — розповіла "Слідству.Інфо" голова ГО "Всеукраїнське об’єднання "Автомайдан" Катерина Бутко.

Журналісти видання з'ясували, що від початку повномасштабного вторгнення держава витратила на утримання суддів у відставці понад 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, ми писали, що після військкоматів візьмуться за митницю: НАЗК анонсувало масові перевірки.

Як повідомляв "Знай.ua", нарешті зможе "опрацювати" награбоване? Суд зняв санкції з Пшонки в ЄС