СБУ затримала на Одещині військового бухгалтера, який привласнив понад 10 млн грн із зарплатного фонду морпіхів.

За даними слідства, посадовець нараховував зарплату і премію на рахунки своїх знайомих, які не входять до складу батальйону і взагалі не проходять службу у Збройних Силах України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

За даними слідства, посадовець нараховував зарплату і премію на рахунки своїх знайомих, які не входять до складу батальйону і взагалі не проходять службу у Збройних Силах України.

"Встановлено, що завдяки схемі фігурант придбав авто преміум-класу. Водночас загалом посадовець розікрав понад 10 млн бюджетних гривень. Для реалізації оборудки він вносив недостовірну інформацію до зарплатних відомостей та списків на преміювання особового складу військової частини", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

СБУ. Фото: скриншот Youtube
СБУ. Фото: скриншот Youtube

Під час обшуків за місцем роботи і проживання бухгалтера виявлені автомобіль Audi Q7, коштовні ґаджети і побутову техніку, які він придбав за вкрадені гроші. Також виявлено майже 2,5 млн привласнених гривень на банківських картках його знайомих, яким посадовець нібито надав кошти у борг.

Розслідування триває. Злочинцю загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, ми писали, що однорічні квіти на 65 мільйонів: після шквалу обурень Харківська міськрада передумала тринькати гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" у КМДА обіцяли побудувати житло для ветеранів: лише змінили підрядника та виділили ще пів мільярда.

Також "Знай.ua" інформував, УЄФА вибрала 15 росіян у свої адміністративні органи на 5 років: "слуги" Павелка, як в рот води набрали.