В Україні триває війна та загальна мобілізація, яка буде тривати в нащій державі як мінімум до 18 листопада. Усі військовозобов'язані, які не мають проблем зі здоров'ям можуть отримати повістку, за якою будуть відправлені на проходження військово-лікарської комісії.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Багатьох наших читачів цікавить питання, чи можна фіксувати на камеру телефону сіпрні питання та слова лікаря лікаря під час проходження ВЛК.

Із цим питанням допоміг розібратися адвокат, керівник адвокатського бюро "Юрконсалт" Геннадій Працевитий.

Адвокат зазначає, що у законі чітко не визначені право або заборона на відеофіксацію проходження ВЛК.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Однак, якщо людина буде проходити медкомісію у військкоматі, то там зйомка точно заборонена, адже це режимний об'єкт.

"Законом чітко це не заборонено, але, враховуючи, що ви ВЛК проходите в ТЦК, що є режимним об'єктом, захищеним об'єктом, то, думаю, що заборона знімати там вам буде пред'явлена. І така заборона, на мою думку, буде законною, оскільки військкомат, наголошую, є режимним об'єктом, стратегічним, і там знімати щось не можна під час воєнного стану", — пояснив адвокат.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Геннадій Працевитий наголошує на тому, що відповідно до ч. 1 ст. 307 Цивільного кодексу України, фізична особа (якою є також і лікар) може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою.

Тобто, якщо ви будете проходити ВЛК за межами ТЦК, і лікар вам не надасть добровільну згоду, то зйомка буде незаконною.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

В такому випадку можуть виклликати поліцію, і вас можуть покарати за правопорушення від дрібного хуліганства до кримінально карного хуліганства чи групового порушення громадського порядку.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", по дорозі до ТЦК чоловік роздягнувся і пропонував зняти його нижче поясу: "Везіть мене у військомат на*уй!".

Також "Знай.ua" інформував, гуманітарка для українців зі всіх областей: як отримати продуктові набори та які є нюанси.