Загальна мобілізація в Україні триває, та воєнкоми продовжують вручати повістки українцям.

Нещодавно юрист Геннадій Дубов розповів, чи є законним вручення повістки людині яка пішла до церкви.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

З юридичної точки зору, вручення повісток у військкомат не містить жодних обмежень, в плані місця. Вручення повістки у військкомат має відбуватися уповноваженою особою у присутності особи, якій вручається повістка. Щодо місця вручення немає жодних обмежень", – сказав юрист.

Якщо ж говорити про громадський аспект щодо вручення повісток, то обурення громадян цілком справедливе. Виходить, що людина прийшла задовольняти свої релігійні потреби і в цей сакральний для неї момент втручається держава. Водночас підкреслює Дубов, дії з вручення повісток біля церков, з боку чинного законодавства, є законними.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

За відмову від вручення повістки чоловікам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Адміністративна відповідальність настає у тому випадку, коли військовозобовʼязаний належним чином отримав повістку та не зʼявився за викликом до ТЦК для визначення призначення у воєнний час.

Кримінальна відповідальність у тому випадку може бути, якщо ви уникнули відправлення до лав ЗСУ.

Нагадаємо, ми писали, що чи можна вмикати камеру під час проходження ВЛК: фахівець розповів про наслідки.

Як повідомляв "Знай.ua" якщо чоловік має дітей або дружину з інвалідністю: юрист сказав, за якої умови його не мобілізують.

Також "Знай.ua" інформував, мобілізувати не можна лікувати: з якими хворобами не заберуть до армії.