Наразі в Україні масово перевіряють довідки про інвалідність та непридатність до служби, які видавалися військово-лікарськими комісіям. У Раді нагадали, що продаж та купівля таких фальшивих документів є злочином.

Представник президента у ВР, член комітету парламенту з безпеки та оборони Федір Веніславський в ефірі телемарафону зазначив, що з лютого 2022 року ВЛК було видано тисячі довідок, які мають перевірити органи.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Веніславський також наголосив, що такі порушення становлять загрозу національній безпеці, а українці, які масово купують фальшиві довідки, щоб уникнути мобілізації, є учасниками злочину.

"Я думаю, що мова може йти про десятки тисяч людей, визнаних непридатними до військової служби. Звичайно, ми не можемо говорити, що всі були необґрунтовано визнані непридатними, але значна частина - це громадяни, які намагалися через корупційні схеми уникнути призову", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

Варто зазначити, що нещодавно Веніславський також запропонував скасувати відстрочку для студентів, які вдруге здобувають вищу освіту. За його словами, багато хто зловживає своїм статусом, щоб уникнути мобілізації.

Нагадаємо, масова мобілізація та тотальна корупція: українців попередили, яку "зраду" розганятимуть росіяни

Раніше ми писали про те, що міністр оборони Олексій Резніков залишить посаду найближчим часом: вже відомо хто буде новим головою відомства.

Як повідомляв Знай.ua, сімейний розпил бюджету? Родичі отримали 3 мільйони на ремонт укриттів від сільради у Черкаській області