У тій країні, яку називали "в'язницею народів", в СРСР, багато жителів довільно виробили безліч зайвих звичок. Вони стосуються фінансової поведінки і несуть економічний характер. Експерти кажуть, що це викликано жорстким дефіцитом речей та продуктів.

Деякі з цих звичок можна помітити в житті людей навіть сьогодні, понад 30 років. Економісти кажуть, що про ці звички необхідно забути, адже саме подібна поведінка притягує до вашої оселі бідність.

Про це розповіли експерти, знайомі із темою на порталі "ProГроші".

радянські жінки, фото з вільних джерел
радянські жінки, фото з вільних джерел

Зберігання мотлоху про всяк випадок

Це люди робили через дефіцит та невпевненість у завтрашньому дні. Саме тому всі навіть непотрібні речі ніколи не викидалися, а зберігалися на балконах та дачах. Це саме стосується й старого зношеного одягу. Адже її носили вдома, а потім перетворювали на ганчірки.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Радянська косметика, фото з відкритих джерел
Радянська косметика, фото з відкритих джерел

Очікування кращих часів

Це стосується, наприклад, сервантів, які були зіставлені кришталем. Їм взагалі не користувалися чи робили це вкрай рідко. Для таких речей чекали на особливий випадок. Але потім, так і не дочекавшись цієї нагоди, ще запакований кришталь передавали дітям.

Відсутність фінансової грамотності

Коли освіту та житло можна було отримати безкоштовно, у людини не було потреби розвиватися фінансово, думати про власну справу, про якісь грошові заощадження.

Сьогодні ж існують умови ринкової економіки та безліч фінансових можливостей. А без уміння керувати своїми коштами вам буде важко стати фінансово незалежним та ефективно використовувати ресурси, щоб не мати боргів.

Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

Звичка керуватися думкою сторонніх людей

У СРСР, який був періодом колективізму, всі всі один про одного знали, а неправильну поведінку чи інакше мислення – засуджували. Нині надмірна увага до думки оточуючих – пережиток минулого.

Доїдати все до останньої крихти

Дітей з дитинства привчали, що коли встаєш із-за столу, то тарілка має бути чистою. Причина цього – дефіцит продуктів. Однак сьогодні потреби доїдати все вже нема. Більше того, є усвідомлений підхід до харчування без переїдання.

Накривання столу клейонкою

У ті часи клейонкою накривали всі можливі поверхні: столи, полиці, шафи, тумбочки. Причому клейонка була максимально яскравих кольорів. Однак зараз це ознака несмаку та бідності.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Нескінченний ремонт

У Союзі люди не мали достатньо грошей, щоб винайняти професіоналів, які зроблять ремонт будинку. Те саме стосувалося і якісних будівельних матеріалів. Тому ремонти люди робили самі, але навіть потім їхні квартири не виглядали оновленими, адже дешеві матеріали не могли надати особливої ​​краси.

Нагадаємо, вершкове масло без вершків: як у магазині не нарватися на підробку.

Раніше повідомлялося, якщо дитина принесла зі школи "сюрприз": як ефективно вивести пляму від клею ПВА.

Також, догляд за ламким волоссям: корисні поради, які дозволять вам відростити довгу шевелюру.