Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) визнало американські корпорації Mars, PepsiCo спонсорами війни. Попри заяви про скорочення бізнесу в рф, компанії продовжують працювати в країні-агресорці, сплачуючи значні податки до її бюджету.

Про це повідлмляє прес-служба НАЗК.

Pepsi. Фото: Youtube
Pepsi. Фото: Youtube

При цьому компанії заявляли, що після повномасштабного вторгнення будуть продавати в росії лише "товари першої необхідності".

Компанія PepsiCo працює в росії з 1974 року, має 19 заводів, близько 20 тис. співробітників та 40 тис. сільськогосподарських працівників.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

За показником чистого прибутку PepsiCo є четвертою за розміром компанією в галузі напоїв і харчових продуктів у рф.

Pepsi. Фото: Youtube
Pepsi. Фото: Youtube

PepsiCo, виробляє прохолоджувальні напої, соки, чипси, закуски, молочні продукти та інші продукти харчування під основними марками Chester’s, Chipsy, Lay’s, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7up, Simba, Snack a Jacks, Sonric’s, Tropicana, "Агуша", "Чудо", "Слов’яночка", "Садочок", "Сандорик", "Машенька" тощо.

Компанія Mars, яка зайшла на російський ринок на початку дев'яностих, 2022 року збільшила продажі на 14% до 177 мільярдів рублів, а прибуток зріс на 58% до 27 мільярдів рублів.

Компанія Mars. Фото скріншот з Youtube
Компанія Mars. Фото скріншот з Youtube

Mars працює в росії понад 30 років, створила понад 6 тис. робочих місць та має на території росії 10 фабрик.

На сайті з пошуку персоналу російська філія компанії ТОВ "Марс", як і PepsiCo, активно публікує оголошення про набір нових працівників (понад 100 актуальних вакансій).

Компанія Mars. Фото скріншот з Youtube
Компанія Mars. Фото скріншот з Youtube

Сплачуючи податки компанії Mars та PepsiCo підтримує російську економіку та впливає на фінансову можливість росії вести війну проти України.

Нагадаємо, ми писали, що Pepsi, Philip Morris, Nestle: улюблені бренди українців продовжують спонсорувати ракети на наші голови

Також "Знай.ua" інформував, що ракети, танки, літаки та автомати: НАЗК визнав компанію "Ашан" спонсором тероризму.

Також, миюче, чаї та косметика: улюблені бренди українців виявилися спонсорами війни