Тролейбусники тимчасово окупованого Сєвєродонецька закупили на 38 мільйонів гривень комунальної техніки. Замовник пояснив, що таким чином місто готується до деокупації.

Про це йдеться на сайті ProZorro.

Сєвєродонецьк, скрін: Youtube
Сєвєродонецьк, скрін: Youtube

За данними електронного майданчику державних закупівель "Прозорро", КП "Сєвєродонецьке тролейбусне управління" міськради за результатами тендеру замовило у харківської компанії Автоскладальне підприємство "Кобальт" комунальної техніки на 38 млн гривень.

Сєвєродонецьк. Фото: Telegram
Сєвєродонецьк. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

За умовами тендеру, до кінця року виробник повинен доставити у Дніпро два самоскиди (по 5,4 млн грн за одиницю з ПДВ), дві комбіновані дорожні машини (по 7,5 млн грн), комбіновану машину-автоцистерну (за 5,5 млн грн) та каналопромивну машину (за 6,69 млн грн) на шасі Foton.

Тендер на комунальну техніку. Фото скріншот з Prozorro
Тендер на комунальну техніку. Фото скріншот з Prozorro

Окупанти захопили Сєвєродонецьк Луганської області у червні минулого року. Відтоді тролейбусне управління не проводило до цього часу жодного тендеру. Чиновники зазначають, що придбали зазначену техніку для того, щоб відбудувати місто після деокупації.

"Сєвєродонецьке тролейбусне управління" пояснили свою закупівлю так:
"Оскільки Замовник не ставить під сумнів майбутню деокупацію міста Сєвєродонецька Луганської області зокрема, та іншої тимчасово окуповану територію України загалом, Замовником відповідно до вимог чинного законодавства України вживаються заходи з формування необхідних ресурсів, техніки, обладнання та засобів, що будуть вкрай необхідними для підтримки життєзабезпечення громадян на звільнених територіях та відновлення пошкодженої інфраструктури міста."

Ці кошти неабияк би прискорили нашу перемогу, якби замість техніки, комунальне підприємство закупило б дронів. В середньому дрони DJI Mavic 3 коштують 62 000. Тож на 38 мільйонів, можна було б закупити більше 600 дронів для наших захисників.

Тендер на комунальну техніку. Фото скріншот з Prozorro
Тендер на комунальну техніку. Фото скріншот з Prozorro

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, мер Кременчука Малецький поскаржився, як йому важко купувати не за завищеними цінами

Раніше портал Знай інформував, "Дивний збіг" ціною у $30 млн: племінник нардепа Касая став постачальником курток для ЗСУ, заробивши "на гандболі"

Також, наш портал повідомляв, про корм для рибок та їдальню теж не забули: депутат перерахував скандальні закупівлі "Енергоатому" для окупованої ЗАЕС