В "Укренерго" дали кілька порад, які допоможуть споживачам зменшити суми у платіжках за електроенергію, а фахівцям підготувати енергосистему до зими. Відповідне повідомлення на офіційній сторінці компанії у соцмережі facebook.

В "Укренерго" зазначили, що тепла погода все ще тримається в Україні і закликають економніше споживати електроенергію, оскільки ремонтні роботи та підготовка до зими продовжуються.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Також у компанії дали кілька порад для споживачів, які допоможуть зменшити споживання та суми у платіжках. До того ж якщо більшість прислухається до рекомендацій, то енергетики зможуть підготуватися до опалювального сезону і мерзнути без світла взимку, можливо, не доведеться. Якщо не буде нових атак рф.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Поради споживачам:

  • вимикайте з розетки всі електроприлади, якими користуєтеся;
  • стирайте речі при температурі 30-40 градусів, адже на нагрівання води йде 75-90% електроенергії при використанні прання;
  • замініть лампочки розжарювання на LED, які на 90% економніші;
  • якщо вирішили замінити побутову техніку – звертайте увагу на клас енергоефективності;
  • усуньте всі щілини в будинку - це дозволить заощадити на охолодженні та опаленні приміщення;
  • використовуйте енергію сонця: якщо жарко – захищайте кімнату від променів, а якщо холодно – відкривайте штори та жалюзі, щоб приміщення нагрівалося.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Готуємось": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії.

Також наш портал інформував, "Не брехатимемо": міністр енергетики без прикрас розповів, що чекає українців майбутньої зими.

Крім того, ми писали, терпіти відключення світла чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.