Депутати прийняли законопроєкт про заборону торгівлі сигаретами у duty free. Однак через зволікання його публікації, він вступить в силу не у вересні, а у жовтні. За цей час "схемщики" встигнуть заробити десятки мільйонів.

Прилавок з цигарками. Фото: кадр з відео
Прилавок з цигарками. Фото: кадр з відео

Про це повідомив перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Депутат нагадав, що Верховна Рада ухвалила закон ще 10 серпня 2023 року, а 30 серпня документ завізував глава держави.

Він зазначив, що закон мали опублікувати одразу після його підписання президентом, однак його оприлюднили лише 2 вересня, із запізненням на декілька днів.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Цигарки
Цигарки
dtkt.ua

Публікація закону саме 30 серпня була принципово важлива через те, що він мав вступити в силу вже з вересня місяця, але за якихось "загадкових причин" текст документу десь "зник" на 2 дні, та почне діяти лише у жовтні.

"Трохи детективної історії щодо закриття схеми за сигаретами duty-free. Нагадаю: там схема на кілька мільярдів, і ми закривали її законом №9315. І він набуває чинності "з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування. Мали одразу опублікувати, але магія! - і на публікацію "Голосом України" його дали тільки 2 вересня. Тобто він набуде чинності не з 1 вересня, а тільки з 1 жовтня"- пояснив Железняк.

Ярослав Железняк - фото з Фейсбук
Ярослав Железняк - фото з Фейсбук

Нардеп зазначає, що така дивна історія схожа на маніпуляції у владі "схемщиків", які за вересень встигнуть заробити ще десятки мільйонів гривень.

"Така затримка виграла для схемників цілий місяць і ... десятки мільйонів"- додає чиновник.

Раніше портал Знай повідомляв, розквіт тютюнового схематозу: як Артур Гранц став лідером із продажу цигарок

Також наш портал інформував, доведеться віддавати більше 100 грн за пачку найдешевших: зростання цін на цигарки в Україні не зупинити

Також, дві пачки на руки: нардепи хочуть обмежити продаж цигарок