В Україні все частіше з'являються фейкові благодійні фонди та організації, які виманюють у громадян особисті дані та отримують доступ до банківських рахунків. Про це йдеться у повідомленні пресслужби МВС.

В Україні багато благодійних фондів, організацій та простих волонтерів, які допомагають громадянам, які постраждали від війни. Горем українців активно користуються і шахраї, які під виглядом допомоги обманюють людей.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

У МВС попередили, що зазвичай зловмисники дзвонять із незнайомого номера та видаються співробітниками "благодійного фонду" або "благодійної організації". Людині обіцяють надати грошову допомогу та просять назвати особисті дані, які використовують для доступу до банківської картки та крадуть усі кошти.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як уберегти себе від обману:

  • не розголошувати особисті дані: номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, а також паролі, які надходять до SMS-повідомлення;
  • перевірте, чи дійсно існує така організація і, чи отримували люди від неї виплати;
  • якщо вважаєте, що вам зателефонували шахраї, то покладіть слухавку та повідомте про подію за номером 102.

Раніше портал Знай повідомляв, жінки, які постраждали від війни, можуть отримати грошову допомогу: як зареєструватися.

Також наш портал інформував, перевірять усіх і кожного: в Україні скоротять кількість отримувачів соцвиплат.

Крім того, ми писали, з серпня без допомоги: Мінсоцполітики припинило виплати частини переселенців.