Міністерство охорони здоров'я України, на офіційній сторінці у Facebook, повідомляє про зафіксовані випадки захворювання на кір.

Вона передається повітряно-краплинним шляхом - кашель або чхання з боку інфікованої людини. Серед симптомів виділяється лихоманка, нежить, кашель, висип та кон'юктивіт.

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

Висипання, як відомо, починається на обличчі і згодом уже поширюється по всьому тілу. Це захворювання може бути неймовірно небезпечним для дітей та тих, у кого імунітет вважається ослабленим. При цьому не варто забувати про серйозні ускладнення, які можуть витікати - пневмонія, енцефаліт (запалення мозку), інвалідність, вушна інфекція та смерть.

МОЗ відзначило, що на кір дуже заразне захворювання — 9 осіб із 10 невакцинованих захворіють, не маючи імунітету. У зоні ризику завжди знаходяться однорічні діти, малюки з бронхіальною астмою, онкологічними захворюваннями, діабетом або муковісцидозом.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Крім того, слід уважніше поставитися до захисту від кору перед вагітністю, бо це захворювання може спричинити передчасні пологи або призвести до народження дитини в критичному стані - дитина може перехворіти на кір ще в утробі і мати ушкодження мозку.

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

"Специфічного лікування кору не існує. Єдиним надійним захистом є вакцинація. Достатньо двох доз вакцини КПК, що захищає від кору, краснухи та паротиту. Їх роблять у 12 місяців (введення першої дози) та у 6 років (введення другої дози)", - заявляють у МОЗ.

[embed]https://www.facebook.com/100064326776811/posts/pfbid022xMb6JzQ2j2X5zvVD8RCMvQaUmoW4Ykchux69ybbcP7uqUNzAtGt8

Нагадаємо, жінка перестала голитися, щоб вразити своєю красою: борода дама оголосила себе "Богинею"

Як повідомляв "Знай.ua", можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати

Знай.uа писав, лежала на боці і грала мобільним: у Китаї дівчина засліпила на праве око