Міністерство охорони здоров'я України, на офіційній сторінці у Facebook, повідомляє про зафіксовані випадки захворювання на кір.

Вона передається повітряно-краплинним шляхом - кашель або чхання з боку інфікованої людини. Серед симптомів виділяється лихоманка, нежить, кашель, висип та кон'юктивіт.

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

Висипання, як відомо, починається на обличчі і згодом уже поширюється по всьому тілу. Це захворювання може бути неймовірно небезпечним для дітей та тих, у кого імунітет вважається ослабленим. При цьому не варто забувати про серйозні ускладнення, які можуть витікати - пневмонія, енцефаліт (запалення мозку), інвалідність, вушна інфекція та смерть.

МОЗ відзначило, що на кір дуже заразне захворювання — 9 осіб із 10 невакцинованих захворіють, не маючи імунітету. У зоні ризику завжди знаходяться однорічні діти, малюки з бронхіальною астмою, онкологічними захворюваннями, діабетом або муковісцидозом.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Крім того, слід уважніше поставитися до захисту від кору перед вагітністю, бо це захворювання може спричинити передчасні пологи або призвести до народження дитини в критичному стані - дитина може перехворіти на кір ще в утробі і мати ушкодження мозку.

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

"Специфічного лікування кору не існує. Єдиним надійним захистом є вакцинація. Достатньо двох доз вакцини КПК, що захищає від кору, краснухи та паротиту. Їх роблять у 12 місяців (введення першої дози) та у 6 років (введення другої дози)", - заявляють у МОЗ.

[embed]https://www.facebook.com/100064326776811/posts/pfbid022xMb6JzQ2j2X5zvVD8RCMvQaUmoW4Ykchux69ybbcP7uqUNzAtGt8

Нагадаємо, жінка перестала голитися, щоб вразити своєю красою: борода дама оголосила себе "Богинею"

Як повідомляв "Знай.ua", можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати

Знай.uа писав, лежала на боці і грала мобільним: у Китаї дівчина засліпила на праве око