Триває повномасштабна війна — вже більше півтора року від 24 лютого 2022 року, і вже 9 років з моменту окупації Криму та частин Донецької, Луганської областей.

З минулої зими тисячі українців в одну мить усвідомили, що якщо не зараз, то вже не буде можливості відновити національну "прогалину", ідентичність, тому й перейшли державною мовою. Хтось робить цей крок трохи згодом, а хтось, на жаль, так ніколи і не зрозуміє важливості спілкування рідною мовою.

школа
школа

Громадська діяч, депутат Київміськради Вікторія Пташник розповіла про черговий мовний скандал за участю вчительки, яка розмовляла з дітьми російською мовою.

А ще вона закликала малюків "до розуміння" до двох нових викладачів - до одруженого чоловіка і до "молодої дівчинки".

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

"Села попити каву, а тут таке. Якась вчителька привела дітей (9-й клас, якої школи не знаю) і пояснює їм зміни в школі та наступні правила навчання жахливою російською мовою", - розповідає вона.

Діти з цього посміялися. Але її розлютило те, що у Києві... у столиці вільної та незалежної України, ця жінка використовує російську мову для спілкування зі школярами. Вона дуже просить батьків, які дізнаються про цю вчительку, порушити це питання.

Політик дуже хотіла поговорити з учителькою наодинці, але їй треба було бігти на зустріч, тож нічого не вдалося.

Нагадаємо, українка у Львові заговорила російською мовою і "поплатилася" за це: що сталося на ринку

Як повідомляв "Знай.uа", "У нас своя держава": продавчиня з Дніпра відмовилася обслуговувати клієнтку, бо її магазин тільки для російськомовних

Знай.ua писав, засновниця театру в Києві просуває російський світ і ставить вистави ворожою мовою: зрадила країну ще в 2014