У середу, 6 вересня 2023 року, в Україну прибув держсекретар США Ентоні Блінкен - під час цього візиту він встиг і картоплю фрі поїсти в McDonald's, і заявити про виділення суттєвого пакету допомоги.

Нашим військовим будуть передані снаряди зі збідненим ураном, а ще, як виявилося, ми нарешті отримаємо конфісковані раніше активи російських олігархів, які потрапили під санкції. Про це сталося відомий на пресконференції Кулеби та Блінкена.

Ентоні Блінкен, скріншот: YouTube
Ентоні Блінкен, скріншот: YouTube

"Ми вперше передаємо Україні активи, конфісковані у російських олігархів, які тепер використовуватимуться для підтримки українських військових ветеранів", - заявляють там.

Держсекретар США заявляє, що всі ті, хто сприяв початку повномасштабної та дуже агресивної війни, мають за це заплатити. Для початку буде виділено 5,4 млн. доларів для реабілітації наших військовослужбовців. Ці кошти входять у пакет понад мільярд доларів допомоги.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ентоні Блінкена. Фото: скрин відео
Ентоні Блінкена. Фото: скрин відео

175 млн. з них підуть на компоненти систем ППО, ракети для HIMARS, амуніцію, системи зв'язку та боєприпаси. 100 мільйонів доларів буде використано для забезпечення довгострокових військових потреб, 90,5 млн — на гумдопомогу з розмінування. Решта коштів піде на підтримку зусиль правоохоронців "з відновлення та підтримки правопорядку на звільнених територіях", на їжу, воду та притулок для ВПО та біженців за кордоном та "прозорість" інститутів, посилення реформ у боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, у Володимира Зеленського розповіли правду про український контрнаступ: "Хлопці, ви надто повільні"

Як повідомляв "Знай.uа", "це станеться раптово": Михайло Подоляк спрогнозував, коли в Україні закінчиться війна

Знай.ua писав, Кирило Буданов розповів, чому ЗСУ не зайшли до Криму до початку літа, як він обіцяв: "На жаль, треба визнати..."