За останній рік майже всі полиці з "молочкою" у супермаркетах злетіли в ціні.

Це відчули пересічні українці, адже ціни значно вдарили по гаманцях. На те є свої причини. Молочна продукція майже всіх видів дорожчає через те, що підприємства переглядають вартість сировини на ринку. Обмеження її пропозиції та зростання собівартості через війну і зробили ціни такими. Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

Молочна продукція, фото: Знай.ua
Молочна продукція, фото: Знай.ua

Полиці супермаркетів просто ломляться від молочної продукції, але ціни космічні. Тож тепер пастеризоване молоко стандартної жирності 2,5% буде коштувати в середньому біля 40 гривень. Що трохи більше, ніж у минулому місяці. А у зрівнянні з аналогічним періодом минулого року, цей показник більший на 2,8 %. Найдешевше молоко фірми "Адаліс", яке можна придбати за 23 гривні. Найбільше грошей за літр молока віддають фірмі "Злагода", яке коштує майже 50 гривень.

Кефір також має велику ціну. За 1 літр продукту громадяни віддають у середньому 50 гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кефір подорожчав на 2.57 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Кефір, фото championat
Кефір, фото championat

Сметана стандартної жирності у 15% за 1 кілограм вартує у середньому 110 гривень. Якщо порівнювати з минулим серпнем це дешевше на 11 гривень. Але якщо порівнювати ціни з минулим роком, то продукт подорожчав на 18%. Найбільше споживачі сметани віддають торговій марці "Президент", яка пропонує купити сметану за 136 гривень за кілограм.

Сметана, скріншот з відео
Сметана, скріншот з відео

Літр йогурту можна у середньому купити за 68 гривень. Це на 17 гривень менше серпня цього року, але з аналогічним періодом минулого року це дорожчання на 18%.

Дорожчання продуктів молочної сфери пов’язано з роботою в умовах війни, а також обмеженим попитом останнім часом. Тому не виключено, що підйом цін буде продовжуватися.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не пощастило Дніпру та Полтаві, а у Луцьку – свято: де найвищі тарифи на воду

Раніше на порталі Знай повідомлялося, літо пішло, але вітаміни не закінчилися: українців потішили цінами на яблука, виноград та лимони

Також наш портал інформував, осінній цінопад на овочі: у супермаркетах відчутно подешевшали огірки, помідори, морква та цибуля