В Україні можуть призвати на війну навіть тих чоловіків, яких раніше "списали". Справа в тому, що поняття "обмежено придатний" планують скасувати. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

В Україні мають намір змінити підхід до мобілізації та прибрати таке поняття як "обмежено придатний". Ті, кому раніше за результатами ВЛК отримали цей статус, підуть служити.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Громадянин України повинен або бути придатний до виконання військової служби, або непридатний. Якщо він в силу свого здоров’я непридатний до виконання бойових задач з автоматом в руках прямо на передовій і в нього є проблеми з хребтом, він може бути в штабі або в складі ракетних військ. Все це треба врегулювати", - заявив Дмитро Лубінець.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Уповноважений Верховної Ради з прав людини зазначив, що наразі проводяться перевірки ВЛК та випливає багато порушень та корупційної складової. Наприклад, трапляються випадки, коли цілком здоровим чоловікам видавали довідки про непридатність, а ті, хто справді має проблеми, отримували довідку "обмежено придатний".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, точно не варто вірити: адвокат перерахував найпопулярніші міфи про мобілізацію.

Також наш портал інформував, з військкомату одразу на фронт: кого з українців можуть без підготовки відправити на передову.

Крім того, ми повідомляли, юрист пояснив, коли порядок денний можна проігнорувати і не отримати за це штраф.