Два воєнкоми у різних областях відразу "попались" на отриманні неправомірної вигоди за незаконні діяння.

Шикарний будинок з’явився у власності одного з воєнкомів. Площа палацу 638 метрів квадратних. В придачу до будинку йшла ще і прибудинкова територія у мальовничому місці. Про це повідомило Національне Агентство Запобігання Корупції.

Такий подарунок вирішив прийняти у дар керівний районного об’єднаного ТЦК міста Львова від дружини ухилянта. За це він підписав йому відстрочку від призиву. Жінка подарувала сину воєнкома недобудований будинок з прибудинковою територією. Вона знаходиться у стосунках з чоловіком, який стоїть на обліку у ТЦК та за всіма параметрами придатний до військової служби.

Військкоми. Фото: скрін youtube
Військкоми. Фото: скрін youtube

Проте, він ні разу не викликався ні для перевірки даних, ні для проходження комісії. Що відразу стало підозрілим.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Не відстає від нього і запорізький колега. Зокрема начальник Запорізького ОТЦК підписав своєму підлеглому дозвіл на те, щоб той виїхав за кордон. За це отримав кругленьку суму у свою кишеню. Подарунок був не грошовий – підлеглий продав дружині воєнкома новеньку Mazda CX-5, за значно меншу суму. Сума продажі була на 800 тисяч гривень нижче, ніж її вартість. В замін той підписував документи про можливість його відпустки за кордоном.

Український військовий, фото: Знай.ua
Український військовий, фото: Знай.ua

Стосовно порушників відкрили справу про адміністративне правопорушення. Тепер чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 тисяч гривень, з конфіскацією подарованих речей. Наразі ведеться службове розслідування.

Нагадаємо, портал Знай інформував, знайшли з проламаною головою: на Закарпатті розслідують смерть військкома

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Смертельно хворий" воєнком-олігарх Борисов влаштував виставу в залі суду: "Тромби обриваються"

Також наш портал інформував, збагатилися на майже 700 тисяч гривень: начальник військкомату нараховував зарплату фіктивній працівниці