Скандальний фітнес-блогер із Полтави Роман Заволока систематично та публічно ображав військових та працівників ТЦК, за що його затримала поліція на початку вересня. Той факт, що його покарають згідно із законом, не може не тішити.

1 вересня Жовтневий райсуд обрав Роману запобіжний захід і направив під варту без права внесення застави. Йому звинуватили за ч. 2 ст. 345, "Загроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", а також ч. ч. 1 та 2 ст. 435-1 "Образа честі та гідності військовослужбовця, загроза військовослужбовцю" УКУ.

Якщо вину блогера буде доведено, йому світить до 5 років позбавлення волі.

Затримання Заволоки, фото СБУ
Затримання Заволоки, фото СБУ

Затримання порушника після всіх знущань стосовно військових відбулося 29 серпня. Пізно ввечері патруль поліції помітив групу молодих людей, серед яких був Заволока. Вони кричали, лаялися. Звісно, ​​правоохоронці зробили їм зауваження, попросили пред'явити документи та пояснити причину такої поведінки. На це Заволока повівся вкрай неадекватно.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

За інформацією, блогер ображав поліцію та всіляко провокував конфлікт. Його затримали лише після того, як він схопив за верхній одяг одного з патрульних і вдарив кулаком у грудну клітку, через що той упав на землю.

Затримання Заволоки, скріншот із відео
Затримання Заволоки, скріншот із відео

Заволока у суді виправдав свою поведінку тим, що відчуває агресію до військових. ТЦК нібито теж його ображали і зневажливо ставилися, за що він почав "мститися". Крім того, за словами блогера, скандальні відео були вирвані з контексту. Також порушник поскаржився на занадто грубе затримання, під час якого він отримав тілесні ушкодження.

Незважаючи на прохання та аргументи адвоката, суд все ж таки посадив Заволоку до СІЗО без права внесення застави. Це рішення блогер та його захисник намагається оскаржити у Полтавському апеляційному суді.

Цікаво те, що справу Заволоки розглядали судді, один із яких – давній друг родини підозрюваного. Однак Валентин Томілко вирішив подати на самовідвід через 15-річну дружбу, і його рішення схвалили.

Звіт про судову справу, скріншот
Звіт про судову справу, скріншот

Нагадаємо, Полтавського хитавиця, який ображав і плював у військових, побили та скрутили: "Як приємно бачити…"

Раніше ми писали про те, що Полтавського хитавиця, який публічно ображав військових, закрили в СІЗО: горе-блогеру світить реальний термін

Як повідомляв Знай.ua, нахабному полтавцю не сподобалися військові в місті: "Вбиваєте за гроші"