Повномасштабна війна триває і українцям дедалі важче зводити кінці з кінцями, але для шахраїв це не привід припиняти свою діяльність. У Міністерстві внутрішніх справ попередили про небезпеку, яка може чекати на кожного українця.

У відомстві зазначили, що шахраї активно наживаються на українцях навіть під час повномасштабної війни. Так, серед найпоширеніших схем – повідомлення про виграш призу.

Шахрай. Фото: скріншот youtube
Шахрай. Фото: скріншот youtube

Як діють аферисти?

Надсилають SMS-повідомлення або дзвонять і повідомляють, що людина виграла цінний приз. Втім, перш ніж вручити його, людину просять сплатити податок або надати особисті дані. У результаті зловмисники одержують гроші або доступ до банківської картки людини, забирають усі і не надсилають жодних "подарунків".

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У МВС дали низку порад, які допоможуть убезпечитися від аферистів:

  • не перераховувати гроші незнайомцям;
  • згадати, чи брали ви участь у будь-яких акціях;
  • ознайомтеся з усіма умовами акції, знайдіть офіційний сайт компанії, що її проводила;
  • якщо стали жертвою обману – повідомляйте у поліцію.

Раніше портал Знай повідомляв, українка віддала 15 тисяч "працівнику банку", назвавши те, чого не можна було: у справу втрутилися копи.

Також наш портал інформував, у МВС попередили про фейкові благодійні фонди: крадуть дані українців під приводом виплат.

Крім того, ми писали, псевдоспівробітники "Ощадбанку" безкарно грабують українців серед білого дня: як працює схема.