Війна внесла корективи у життя багатьох людей. Громадяни були вимушені покинути свої домівки і оселитися у інших місцях.

Але для чоловіків не так просто змінити місце проживання тепер і отримати відповідну довідку про це. Довідка потрібна для отримання статусу ВПО та відповідної допомоги.

Чоловіки, які змінили місце проживання, зобов’язані повідомляти про це рішення ТЦК. В іншому випадку, їм загрожує штраф. Сума штрафу варіюється від 1600 до 3500 гривень. Про це пише PMG.ua

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Війна багатьох українців змусила змінити місце проживання, навіть не за власним бажанням. Це знайомо і чоловікам, і жінкам. Однак саме для чоловіків варто ставитися до цього питання обережно та повідомляти про зміну місця проживання в ТЦК. В ідеальному варіанті, по приїзду на нове місце, необхідно найближчим часом з'явитися до військкомату для постановки на облік, а після цього звернутися до місцевого органу, щоб отримати довідку ВПО.

Популярні новини зараз
Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube
Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube

Можна зробити й навпаки, але коли вас зупинять на вулиці працівники ТЦК для вручення повістки, то вони можуть виписати ще й штраф. В цьому є один нюанс – якщо чоловік не звернувся з цього питання до військкомату, а отримав повістку, то його очікує штраф за несвоєчасне повідомлення. Сума штрафу може змінюватися і становитиме від 1600 до 3500 гривень. Тож варто до цього питання підійти серйозно.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Перший випадок в історії...": бойового котика нагородили за допомогу захисникам

Раніше на порталі Знай повідомлялося, 84-річний дідусь віддав останнє захисникам із ЗСУ і довів до сліз усю Україну: "Благословляю на життя"

Також, наш портал інформував, воєнкоми зі зброєю у руках погрожували призовникові розправою: "Закопаю, на**й, ніхто не знайде..."