Навчальний процес у школах триває вже три тижні, а в Україні із цим пов'язано ще й кілька скандальних ситуацій.

Зокрема, зараз у соціальних мережах масово обговорюють шкільні збори на всілякі потреби — серветки, клей, папір, крейду тощо. За це просять від 50 до 200 гривень. Батьки в шоці, але їх починають цькувати, якщо вони відмовляються від подібних "вкладень". Через це виникає запитання, чи є державне фінансування таких потреб.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Батьки відзначають, що за півроку їм потрібно заплатити 250 гривень Такі рішення лише "процвітають", а решту тих, хто не хоче скидатися, звинувачують у тому, що їм начхати на дітей. Але комусь все ще складно виділити із сімейного бюджету 250 гривень за 6 місяців, особливо це стосується батьків-одинаків.

"Ой і в нас теж саме. Я не здаю ні на школу, ні на день вчителя. Одуріли зовсім, це корупція чистої води. По 600 грн збирають", - пише Олена Мажевська в групі "Батьки SOS" під однією з публікацій.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Шкільні збори, скріншот: Facebook
Шкільні збори, скріншот: Facebook

Інша мама зазначає, що дуже рада тому, що на загальношкільних зборах батько одного з дітей запитав, чи школа має достатнє фінансування на всі "внутрішні проблеми" — йому відповіли "так", тому жодних фондів і не з'являлося.

У деяких школах України навіть на підручники та зошити збирають кошти... як і на ремонти, так і штори. Є й батьки, яким соромно за тих, хто не може здати 50 гривень на місяць. Хоча освітній омбудсмен України заявляє, що "допомога школі" - процес не примусовий, не обов'язковий. Якщо у вас це "вимагають", тоді потрібний письмовий запит на ім'я директора з проханням надати інформацію про існування спеціального запиту на виділення коштів на конкретну мету.

Шкільні збори, скріншот: Facebook
Шкільні збори, скріншот: Facebook

Шкільні збори, скріншот: Facebook
Шкільні збори, скріншот: Facebook

Шкільні збори, скріншот: Facebook
Шкільні збори, скріншот: Facebook

Нагадаємо, батьки школярів потрапили "під приціл" патрульних: за що виписують штрафи

Як повідомляв "Знай.uа", батьки скаржаться на шкільні обіди - дітям за великі гроші дають родзинки та гнилі яблука

Знай.ua писав, у Рівненській області фізрук побив школяра на очах однокласників: "Розпустилися бляха.."